Partneři:

Čejka australská (Vanellus miles)

Popis:

Čejka australská, též laločnatá měří 33-37cm. Váha se pohybuje kolem 400 gramů. Tělo a krk mají bílé, hřbet a křídla béžovohnědá s šedým nádechem, letky, ocasní pera a hlava jsou černě zbarvené. Přes tváře je velký žlutý lalok. Má žluté ostruhy ohbí křídel, které jsou vidět při jejich roztažení.

Čejka australská

Výskyt a hnízdění:

Tato čejka se vyskytuje na území severní, střední a východní Austrálie. Izolované populace žijí i na Papui - Nové Guineji, Novém Zélandu, Timoru a Indonésii. Najdeme ji v mokřinách a vlhkých krajinách. 

Čejka australská

Hnízdo si staví v dolíku na zemi, kde samice snese 3-5 hnědých, tmavě skvrnitých vajec. Inkubační doba je u tohoto druhu 28-30 dní. O mladé se starají oba rodiče.

Čejka australská

Potrava:

V přírodě se čejky australské živí hmyzem, bezobratlými a výjimečně semeny a listy. V zajetí jim navíc podáváme granule pro brodivé ptáky.

foto - Emil Škoda
Zdroj -  Wikipedie

autor: Emil Škoda
vloženo: 30. 04. 2017 00:01

Design: Miroslav Horák | Redakční systém vytvořilo Devtea.cz
Copyright 2005–2017 Amadina-Gouldove.com, všechna práva vyhrazena.
Použití jakýchkoliv částí těchto stránek je možné výhradně se souhlasem autorů.
Kontakt | Bannery pro váš web