agresivita amadiny gouldové

Ahoj, jsou amadiny gouldove na sebe agresivní, kdyz se jich chová vice po hromadě? Marcel

autor: Marcel M. - vloženo: 03. 01. 2010 09:50
►► [2] agresivita amadiny gouldové

Dobrý den,
amadiny Gouldové jsou velmi klidní ptáci. Ve své kráse důstojní a pohodoví. Patří k druhům, které já osobně pokládám za nejklidnější, které jsem kdy choval. I když jsem gouldy odchovával po více párech, nevznikaly žádné zásadní problémy, které by vyžadovaly v tomto ohledu můj zásah.
Kdysi jsem však někde popisoval svůj zážitek se samcem, který byl vyloženě agresívní. Nedal pokoj žádnému z párů, neustále lezl do hnízd, napadal samce i samice. Jestli mne paměť neklame, byl pastelové mutace. Ne že by mutace měla na jeho chování vliv, tomu nevěřím, ale uvedl jsem to na zpřesnění informace. Byl to však za dlouhá léta po která amadiny Gouldové chovám jeden jediný takovýto jedinec, který byl vyloženě zlý a jehož despotické chování připomínalo Adolfa Hitlera, či jiného diktátora. Samozřejmě jde o nadsazený příměr, nicméně jeho agresívní a despotické chování, sobeckost (obsadil např. krmítko a odmítal tam pouštět jiné ptáky), jeho bojovnost, to vše připomínalo lidské despoty. Ale jak jsem napsal v úvodu, byl to za dlouhá léta pouze jeden pták, který se u mne takto choval.
Snad přispějí i další chovatelé se svými zkušenostmi.

Hodně zdaru v chovu, zdravím M. Lifart

autor: Mirek Lifart - vloženo: 03. 01. 2010 14:09
►► [3] agresivita amadiny gouldové

děkuju a chtěl bych se ještě zeptat, co na jine ptáky, jsou agresivní? Marcel

autor: Marcel M. - vloženo: 03. 01. 2010 15:45
►► [4] agresivita amadiny gouldové

Amadiny Gouldové v drtivé většině případů nejsou agresívní ani na jiné druhy exotů. Alespoň já jsem nikdy takovou agresi nepozoroval, nebo ne v nějak zvýšené míře. Spíš naopak. Musel jsem řešit útoky jiných druhů ptáků na mé "guldičky". Jednou to byla zebřička pestrá, jindy pásovník dlouhoocasý a škraboškový, jindy zase rýžovník šedý. Mám dojem, že se "guldy" ve své mírnosti ani neumí pořádně bránit.
Zajímaly by mne zkušenosti dalších chovatelů a věřím, že i Vás. Snad se některý ještě zapojí.

autor: Mirek Lifart - vloženo: 03. 01. 2010 17:44
►► [5] agresivita amadiny gouldové

Dobrý večer! Veľmi záleží koľko majú priestoru ale agresivita amadín Gouldovej je v spoločnosti drobnejších astrildov pri hniezdení. Je tam konkurenčný boj a preto by som nedoporučoval ich dávať v menších voliérach do spoločnosti napr. zlatoprsky malej, amarantov malých ako aj motýlikov červenouchých a pod. Treba sledovať správanie sa jednotlivých druhov v spoločnej voliére.

autor: Vladimír Makovický - vloženo: 03. 01. 2010 17:55
►► [6] agresivita amadiny gouldové

Dobrý večer,

se zlatoprskama malýma jsem amadiny Gouldové ve společné voliéře chvíli měl. Soužití jim nedělalo problém ani v době hnízdění. Je ale fakt, že v bytové voliéře bylo jen velmi málo ptáků, mám dojem, že složení bylo 2,2 amadina Gouldové, 1,1 zlatoprska malá a 1,1 amada červenohlavá. Už je to hodně let zpátky, tak si nejsem zcela jist. Jak ale často s oblibou opakuji, co funguje u jednoho chovatele, v tomto případě mém, nemusí fungovat u chovatele druhého.
Osobně bych se obával, ale spíš o amadiny Gouldové, mít je společně s motýlky. Určitě ne s motýlky modrobřichými, ty jsem pro jejich agresivitu v době toku a hnízdění musel dát pryč, nemaje pro ně v té chvíli jiné umístění, s motýlky rudouchými bych společný chov také hodně zvažoval. Ale nemám s tím osobní zkušenost, ač jsem motýlky rudouché jinak choval také.

autor: Mirek Lifart - vloženo: 03. 01. 2010 19:18
►► [7] agresivita amadiny gouldové

no ja tak amadiny nechcu chovat, ale jenom se ptám co je možné a co ne a zbírám skušenosti. Nevím jak vypada motýlek modrobřichej a tady ho nemáte. Budete ho tu někdy mít a chováte ho někdo? Marcel.

autor: Marcel M. - vloženo: 03. 01. 2010 20:03
►► [8] agresivita amadiny gouldové

Máte pravdu, na stránkách prozatím motýlek modrobřichý není zastoupen. Je to dáno tím, že nemám dostatek kvalitních fotografií a článek bez fotek není to pravé ořechové. Protože fotografie nevlastním, neuvažuji zatím o zařazení článku na web. Motýlky modrobřiché nechovám. Ale v chovu jsem je měl asi dva roky.
Fotografie motýlka modrobřichého lehce na internetu naleznete, je jich tam poměrně dost. Sám uvidíte, že jde o velmi krásného exota.

Zdravím, M. Lifart

autor: Mirek Lifart - vloženo: 03. 01. 2010 21:05
►► [9] agresivita amadiny gouldové

Dobrý den, jeden pár motýlků modrobřichých mám já. Dovezla jsem je nedávno a samec není v nejlepším stavu. Stále je poněkud načepýřený a má oškubanou hlavu. Pár fotek je na www.amadina.webnode.cz
Měla jsem je v jedné karanténní kleci spolu s astrildy horskými a musela jsem je rozdělit-motýlci byli agresivní, nedovolili horským se ani přiblížit ke krmení.
Petra Rubášová

autor: Petra Rubášová - vloženo: 04. 01. 2010 08:50
►► [10] agresivita amadiny gouldové

dobrý den, ti motýlci jsou nejkrasnějsi ptáci co jsem viděl. Kolik stojí pár takových motylků paní Rubášová? Marcel

autor: Marcel M. - vloženo: 04. 01. 2010 14:08
►► [11] agresivita amadiny gouldové

Dobrý den, možná jsme mohli založit vlákno "Motýlek modrobřichý",když už se diskuse od amadin gouldové poněkud vzdálila.
Marceli, poptávka po těchto motýlcích převyšuje nabídku,takže v praxi je to asi tak, že pokud už najdete někoho, kdo je ochoten je prodat, tak prostě na jeho cenu přistoupíte, protože jinak to rád místo Vás udělá někdo jiný.
V ČR se domnívám, k sehnání nejsou-pokud se mýlím, ať mě někdo opraví- budete muset hledat v zahraničí-mě to trvalo přes půl roku.
Já osobně bych vůbec nesmlouvala o ceně a i bych si byla raději připlatila, pokud by bylo možné koupit ptáky kvalitní, exteriérově pěkné-ale byla jsem ráda, že mám možnost koupit alespoň tento pár a budu doufat,že u mě přežije a samozřejmě se chci pokusit o odchov.

autor: Petra Rubášová - vloženo: 04. 01. 2010 15:22
►► [12] agresivita amadiny gouldové

Děkuju za odpověd, skoda že jste neřekla přibližnou cenu. Ta by me fakt zajimala. Marcel

autor: Marcel M. - vloženo: 04. 01. 2010 20:24
►► [13] agresivita amadiny gouldové

Približnú cenu môžete vidieť v zahraničnej inzercii alebo na stránke http://www.ifauna.cz/…se/vypis.php?…

autor: Vladimír Makovický - vloženo: 05. 01. 2010 08:00
►► [14] agresivita amadiny gouldové

dekuju, ty ceny nejsou tak zase strašné, ale pro mě jako pro studenta vysoké. A stejne nemám zkušenosti na takvé ptáky. Jenom se zajímám ani jsem dřiv nevěděl, kolik je zajímavých astrildů. Marcel

autor: Marcel M. - vloženo: 05. 01. 2010 20:01
►► [15] agresivita amadiny gouldové

Dobrý deň chcel by som sa podeliť o skúsenosť čo som mal teraz.

Možno týždeň potom ako som dal búdku začali stavať hniezdo, do znesenia 2 vajíčka bolo všetko OK, po znesení 3. začal samec blázniť. Zasadol na vajcia a vždy keď prišla samica k búdke zbil ju doďobal a dohnal ju až na dno kde ju ďobal a hrýzol ako pes do krídla. Kým samica nechcela ísť do búdky bolo všetko v poriadku ale hneď keď vošla dnu tak sa to opakovalo. Zaujímavé, že ani jesť nešiel nič, len podvečer vyšiel

4. vajce jej v nedeľu nedovolil ani zniesť do 11:00 ju nepustil do búdky tak som ho odchytil samica ihneď vošla do búdky a vtedy som pustil aj samca dnu šiel za ňou dnu v búdke jej spieval, zniesla vajce a po pol hodine vyšla a zas zostal on dnu a nepustil ju dnu, toto sa opakovalo aj včer aj dnes, s tým, že na noc ju púšťa dnu normálne vyjde a potom žere a nevadí mu že je dnu a tvári sa akoby nič.
Spí vonku a samicu už nevyháňa. Dneska to postupne prestáva, podvečer sa už začali striedať uvidíme čo bude zajtra. Ale cez deň sa bili menej. Takže asi je to na ústupe.

autor: Ján Ch. - vloženo: 02. 02. 2010 18:05
►► [16] agresivita amadiny gouldové

Dobrý den,
zažil jsem průběh hnízdění s velmi podobným scénářem, jaký tu popisujete Vy. Rozdíl byl jen v tom, že se takto chovala samice a na hnízdo skoro vůbec nepouštěla samce. Přesto vše nakonec dobře dopadlo a až ve druhé chovné sezóně ptáci hnízdili v pohodě. Nechci tím říct, že vše dobře dopadne i u Vás, přece jen každý pták je jiný. Ovšem vzhledem k tomu, že samec samici na hnízdo nakonec přece jen pustí, nemuselo by být tak zle. Určitě bude zajímat i další chovatele, když v budoucnu napíšete, jak vše dopadlo.

autor: Mirek Lifart - vloženo: 02. 02. 2010 18:53
►► [17] agresivita amadiny gouldové

Dobrý deň,

tak zatiaľ je to na dobrej ceste :))))) Pár sa pomaly ukľudňoval a samec samicu bil už len niekedy a posledné 4 dni vôbec a striedali sa normálne.

Dnes je 14 deň od prvého vajca tak som pozeral do búdky a už som videl jedno mladé vyliahnuté. Veľmi sa teším, dúfam, že ich odchovajú.

autor: Ján Ch. - vloženo: 14. 02. 2010 10:36
►► [18] agresivita amadiny gouldové

Dobrý den,

to je dobrá zpráva, že se chování vašich AG ustálilo.
Jen bych já osobně pokud jsou rodiče takto nervózní, jak jste psal v předešlých příspěvcích, omezil kontrolu na minimum. Ale neznám vaše podmínky, proto podotýkám, že bych tak jednal já.

autor: Mirek Lifart - vloženo: 14. 02. 2010 11:38
►► [19] agresivita amadiny gouldové

Dobrý deň,

Mirku máte pravdu určite ich nebudem už rušiť. Pozeral som ich len raz a keď som videl jedno mladé tak odvtedy už nie a doteraz som ich počas sedenia nerušil - nepozeral, len dnes som už bol nedočkavý, lebo som vedel, že sa majú dnes liahnuť.

autor: Ján Ch. - vloženo: 14. 02. 2010 12:04
►► [20] agresivita amadiny gouldové

Dobrý deň,

Mirku máte pravdu určite ich nebudem už rušiť. Pozeral som ich len raz a keď som videl jedno mladé tak odvtedy už nie a doteraz som ich počas sedenia nerušil - nepozeral, len dnes som už bol nedočkavý, lebo som vedel, že sa majú dnes liahnuť.

autor: Ján Ch. - vloženo: 14. 02. 2010 12:14
►► [21] agresivita amadiny gouldové

Zdravím,
docela chápu vaši zvědavost. Sám bych to také nevydržel a podíval se :-). Dejte pak vědět, jak vše probíhá dál.

Zatím, Mirek

autor: Mirek Lifart - vloženo: 14. 02. 2010 13:37
►► [22] agresivita amadiny gouldové

Takže vypadá všetko OK, pár sa už vôbec nebije starostlivo sa starajú o dve mladé veľmi sa z nich teším a modlím sa nech žijú a rastú :)

Přílohy:

autor: Ján Ch. - vloženo: 23. 02. 2010 14:07
►► [23] agresivita amadiny gouldové

Zdravím,
moc gratuluji, je fajn, že to tak dobře dopadlo :-)

autor: Mirek Lifart - vloženo: 23. 02. 2010 18:46
►► [24] agresivita amadiny gouldové

Tak stále je to OK, aspoň dúfam, že už bude dobre až do odstavu, lebo sem tam zase na samicu útočí a nepustí ju niekedy jesť, ale len chvíľkovo. Ale agresivita úplne nevymizla, je proste dosť protivný typ :D

Přílohy:

autor: Ján Ch. - vloženo: 12. 03. 2010 17:58
►► [25] agresivita amadiny gouldové

hoduje amadyny i zeberki 9956209gg

Přílohy:

autor: busz polska - vloženo: 14. 03. 2010 18:23
Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit.

Design: Miroslav Horák | Redakční systém vytvořilo Devtea.cz
Copyright 2005–2012 Amadina-Gouldove.com, všechna práva vyhrazena.
Použití jakýchkoliv částí těchto stránek je možné výhradně se souhlasem autorů.