Dobrý den,
učinil ještě někdo jiný zkušenost, že samce tygříčků nelze dát do jedné klece ani v mimohnízdním období? Nebo mám štěstí na agresivní jedince? Okamžitě se servali, a navíc zuřivě útočili i na hlavu astrilda rákosního, se kterým jeden z nich do té doby bez problémů bydlel. Avšak toto chápu, když jsou vydráždění, útočí na červenou barvu. Tak holt budou bydlet zvlášť. Hned po oddělení se vztah s rákosníkem zase urovnal.
Elexhauserová
| ►► [2] Tygříčci agresivita |
Dobrý deň! O agresivite tigríčkov sa píše aj na tejto web stránke http://www.amadina-gouldove.com/…ckovany.html Záleží v akej veľkej klietke ste ich mali a boli v svadobnom šate?
| ►► [3] Tygříčci agresivita |
Dobry den. Asi budu mít hloupou otázku, ale co je to svadební šat, jak tomu mam u tech tygricku rozumet? Marcel
| ►► [4] Tygříčci agresivita |
Pán Marcel, Vy ste asi nečítal článok o tigríčkoch bodkovaných ako aj články o tkáčoch (snovačoch). Je to preperovanie vtáctva do intenzivnejšie sfarbeného peria v dobe reprodukcie. Jedná sa o samcov. U astrildovitého vtáctva je to len už spomínaný druh tigríčka bodkovaného.
| ►► [5] Tygříčci agresivita |
Tygříčci teď právě přepeřují do svatebního. Jsou tak napůl přepeřeni. Zimovací klec, kam jsem chtěla umístit nového samečka, je velká asi 110x45x35. Bydlí v ní 1 ast.rákosní, 1 astr. bělolící a 1 tygříček. Ale máte pravdu, v poslední době sleduji u většiny ptáků nepokoj, nejspíš spojený s prodlužováním dne (i když jim dosvěcuji na stále stejný počet hodin) a se skutečností, že jsem kvůli nově koupeným ptákům zvýšila teplotu v místnosti o 3-4°C.