Zdravím pane Skoda. Viděl jsem že máte aji leskoptve tříbarvé. To je máte ve voliéře se všemi těmi ptáky? Nervou se s nima? Daří se vám odchovy? Můj kamarád je míval a říkal že není vůbec jednoduche je odchovat ze se to podari malo hrozne. Kolik stojí pár leskoptví? Děkuju za opoveď Marcel.
autor: Marcel M. - vloženo: 07. 02. 2010 18:28
| ►► [2] Leskoptev tříbarvá |
Dobrý den,
leskoptve chovím samostatně pro jejich agresivitu. Jednou mi ulétly do společné voliéry a během dvou hodin našly hnízdo holoubků pruhovaných a zničily jim snůšku. Odchovu jsem se zatím nedočkal. Byly rok staré a většínou začínají hnízdit druhým rokem. Cena leskoptví se pohybovala kolem 7000 za pár. Pěkný večer, Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 07. 02. 2010 20:46
| ►► [3] Leskoptev tříbarvá |
Dekuji ze jste odepsal. Cena je na me vysoka, ale prodal bych asi papoušky a tak bych na ně možna měl. Jenže jsem začatečník než pokročili chovatel a tak vahám. Kamarád mi radil, abych je koupil nekde v zahraničí, že u nás je moc promíchaná krev. Co myslíte, ma pravdu? Pěkný večer Marcel.
autor: Marcel - vloženo: 08. 02. 2010 19:39
| ►► [4] Leskoptev tříbarvá |
Pro Marcela:Chci se zeptat co všechno chováš sem takřka taky začátečník.
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 09. 02. 2010 11:29
| ►► [5] Leskoptev tříbarvá |
ahoj, ted mam uz jenom holoubky pruhovane a zebričky. Ještě pořád hledám, cobych choval no. Mel jsem i korely, ale ty sem dal pryc. uvidim co budu chovat dal. Marcel
autor: Marcel - vloženo: 09. 02. 2010 16:29
| ►► [6] Leskoptev tříbarvá |
Ty nechceš papoušky?Jaké máš chovatelské zařízení?Mohl bych ti poradit protože taky sháním něco nového mám zatim jenom 4.4 zebřiček ruznych mutací .Asi si tedka koupim 3 nebo 4 párky andulek a holoubky diamantové nebo rýžovníky.
A co ty?
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 09. 02. 2010 16:53
| ►► [7] Leskoptev tříbarvá |
Ne ne, papoušky už nechcu. Teďka mam jenom pár klecí, ale na jaře budu stavět nějaké voliéry. Co budu kupovat nevím no. Záleží jak dopadne brigáda a kolik si vidělám. Marcel
autor: Marcel - vloženo: 09. 02. 2010 19:03
| ►► [8] Leskoptev tříbarvá |
Jěště přemíšlám nad Stříbrozobkama zpěvnýma a chůvičkama.
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 09. 02. 2010 22:40
| ►► [9] Leskoptev tříbarvá |
Zdravím vás. Nové krve není nikdy dost, ale myslím, že je již hodně jedinců odchovaných u nás i dovezených ze zahraničí. Optimální je sehnat jedince od různých chovatelů a spárovat. To platí nejen u leskoptví, ale u všech druhů zvířat. Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 10. 02. 2010 19:36
| ►► [10] Leskoptev tříbarvá |
Taky vás zdravím pane Škoda. Děkuji za vás názor jsem strasně rád, že mi radíte. Kamarád mi porad říká abych si ještě nezačínal s leskoptvema, že na zimu pořebujou aspoň 15C a to nevím, kam bych dal. Nebo mužou být v nižších teplotách? Marcel
autor: Marcel - vloženo: 11. 02. 2010 18:18
| ►► [11] Leskoptev tříbarvá |
Dobrý večer, není vůbec zač děkovat, když vím, tak poradím...
Já mám leskoptve přes zimu na půdě, kde je teplota kolem 7-10° a zvládají to v pohodě. Na zimu můžou být i v kleci 120cm dlouhé, ale na jaře je dát do voliéry. Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 11. 02. 2010 21:11
| ►► [12] Leskoptev tříbarvá |
Ještě pro Marcela:V jaké kleci chováš ty holoubky a za kolik sje pořídil já si chci dat párek diamantových do klece 100x60x60.
Děkuju za odpověd
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 11. 02. 2010 22:22
| ►► [13] Leskoptev tříbarvá |
ahoj, mám je v podobne veliké kleci, ale budou ve voliéře jenom co ji dotavim. Koupil jsem je za 700 par. Marcel
autor: Marcel - vloženo: 13. 02. 2010 18:50
| ►► [14] Leskoptev tříbarvá |
Jo díky.Máš icq?Chci si s někym psat o ptakoch.
Tomáš
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 13. 02. 2010 19:47
| ►► [15] Leskoptev tříbarvá |
Boužel icq nemám. Marcel
autor: Marcel - vloženo: 13. 02. 2010 20:04
| ►► [16] Leskoptev tříbarvá |
To je škoda.Mohl bich se zeptat od kud si a kam jezdíš na burze?A jaká stavíš voliery?Celoroční?
autor: Tomáš Kováč - vloženo: 13. 02. 2010 20:10
| ►► [17] Leskoptev tříbarvá |
jsem kousek od Vyškova. Na burzi moc nejezdím zatím nemám jak no. Voliéry budu stavet az podle teho kolik mi na to otec uvolni mista. Zatim planuju jednu na pude odkad vede veranda ven a tam by ptáci mely výlet. No ale musim pockat, jak na to budu mit peníze no. Marcel
autor: Marcel - vloženo: 14. 02. 2010 10:33
| ►► [18] Leskoptev tříbarvá |
Zdravím oba diskutující, teda Marcela a Tomáše.
Velmi si vážíme toho, že navštěvujete tuto diskusi a svými příspěvky ji oživujete. Ale odběhli jste velmi od tématu, kterým byla leskoptev tříbarvá. Náhodný návštěvník pak musí procházet spoustu příspěvků, které s chovem leskoptve tříbarvé nesouvisí. Chtěl bych vás proto požádat, aby jste si na výměnu těchto informací založili téma třeba v části Ostatní-různé.
Děkuji za pochopení a za všechny tvůrce stránek zdravím, Miroslav Lifart.
autor: Mirek Lifart - vloženo: 14. 02. 2010 11:51
| ►► [19] Leskoptev tříbarvá |
Dobrý den, byla by škoda zde nevyužít možnost vkládání fotografií. Takže vkládám ony leskoptve tříbarvé. S chovatelským pozdravem G.Z.Přílohy:
autor: Zdeněk Gajdoš - vloženo: 14. 02. 2010 18:11
|