amada červenohlavá, amadina červenohlavá

Ahoj chtěl bych se zeptat, jestly je amada červenohlavá a amadina červenohlavá stejný astrild? Jde o stejné ptaky? Anebo jde u amadiny červenohlavé o pojmenování amadiny guldové s červenou hlavou?

Marcel

autor: Marcel - vloženo: 14. 02. 2010 16:01
►► [2] amada červenohlavá, amadina červenohlavá

Zdravím Marceli,

nejde o dva stejné druhy ptáků. Amada červenohlavá vypadá takto, viz. - http://www.amadina-gouldove.com/…nohlava.html. Amadinu červenohlavou samce i samici vidíte na přiložených fotografiích. Oba druhy kromě vzhledu rozlišuje i místo jejich výskytu a také dlišný způsob života.

Hodně zdaru v chovu, zdravím M. Lifart

Přílohy:

autor: Mirek Lifart - vloženo: 14. 02. 2010 16:29
►► [3] amada červenohlavá, amadina červenohlavá

Dobrý den, díkes za odpoved. Amadina červenohlavá je fakt krásná. Nevýte kolik stojí? Proč ju nemáte v popisu druhů?

Marcel

autor: Marcel - vloženo: 15. 02. 2010 20:32
►► [4] amada červenohlavá, amadina červenohlavá

Zdravím,
přesnou cenu nevím, ale loni v listopadu mi jeden chovatel nabízel pár za 1 500 Kč. Zdálo se mi to málo a tak podotkl, že měl velmi hodně odchovů a nevěděl co s nimi, že je cena něco kolem 1000,- Kč/ks.
Na druhou otázku je poměrně jednoduchá odpověď a bude stejná jako už mnohokrát. Kromě těchto dvou fotek, které jsem zde vložil, nevlastním žádná další fota. Pokud bych tyto ptáky někde nafotil, nebo se našel dárce, pokusím se na téma chovu těchto krásných ptáků něco sepsat.

Hodně zdaru v chovu, zdravím M. Lifart

autor: Mirek Lifart - vloženo: 15. 02. 2010 21:58
Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit.

Design: Miroslav Horák | Redakční systém vytvořilo Devtea.cz
Copyright 2005–2012 Amadina-Gouldove.com, všechna práva vyhrazena.
Použití jakýchkoliv částí těchto stránek je možné výhradně se souhlasem autorů.