jedna moja amadina ma prekriženy zobacik(prerasteny).je to nejaka vada?je to mlady vtak,ostatne to nemaju.
| ►► [2] zobacik |
Ahoj Martine,
je to vada, pták může s takovým zobákem špatně přijímat potravu, je to také vada estetická. Zobáček je potřeba zastřihnout. Tento úkon je nezbytné dělat velmi opatrně a pokud jsi to sám nikdy neprováděl, obrať se na veterinárního lékaře, který zobáček upraví.
Zdravím tě, Mira
| ►► [3] zobacik |
Dobry den,
mam takovou zkusenost, ze zastrizeny zobacek casem opet zacne prerustat.
S pozdravem Smidla
| ►► [4] zobacik |
Dobrý den,
recidiva s přerůstajícími zobáčky je opravdu u některých jedinců velmi častá. Z toho důvodu jsem cca před 3 lety začal používat minerální blok pro drobné exoty - viz. http://www.zoo-exjezdik.com/…raly-doplnky. Chvíli sice trvalo, než si ho ptáci začali vůbec všímat, nicméně jako první se do něj pustili pásovníci a dnes ho pravidelně ozobávají i amadiny gouldové, které jinak tak rády ignorují vše nové, co jim předložím. Nechci říct, že je tento minerální blok všelék, ale problém s přerůstajícím zobáčkem jsem od té doby řešil minimálně. Napomoci mohou také větvičky s velmi tenkými konci, které ptáci uždibují. Jen je potřeba instalovat větvičky tak, aby se k jejich koncům ptáci dobře dostali.
Hodně zdaru v chovu, zdravím M. Lifart
| ►► [5] zobacik |
zdravim,
tak som ten zobacik kozmeticky upravil,odstrihol som špičku horneho aj dolneho zobacika.uvidim ci jej to bude znovu prerastat.vetvicky v klietke mam,a ozobavaju tie konce konarikov,mam aj sepiovku a tiez suchy rohlik na ktorom by si tiez mohli zobacik obrusovat, rohlik maju vsetky moje amadiny velmi rady.