dobrý den,
ke třem samičkám jsem přidal kohoutka. Myslel jsem, že se pokusi o pareni, ale on se slepicek bojí. Pořád se před nima schovává a aj krmit se chodí, když slepišky nejsou u krmitka. Mislíte si ze takový kohoutek bude nekdy pářit samice a bude mít mladé. Už je dost starý má více jak rok.
Marcel
autor: Marcel - vloženo: 06. 06. 2010 10:02
Dobrý den,
měla jsem takového samečka u křepelek japonských. Taky se hrozně bál samiček. Já nevím jak je to možné, ale nikdy se nepokoušel pářit. Dala jsem ho pak do jiné voliéry a koupila jiného kohoutka. Ten pak mladé měl, jenže mi je pochytala kočka :-/. Radím ale, když se tak bude pořád chovat, koupit jiného samečka.
Věra Šmerdová
autor: Věra Š. - vloženo: 06. 06. 2010 10:27
Dobrý den,
chybí mi tam pár informací, jak je máte dlouho spolu a jak jsou staré slepičky a jak dlouho byly ve voliéře bez kohoutka? Pokud již u nich máte kohoutka delší dobu, tak bych doporučil koupit ještě jednoho, nebo ho zkusit vyměnit. Osobně mám v členité a prostorné voliéře skupinu 2,3 a až na pár šarvátek z jara mezi kohoutky je vše v pohodě.
Pěkný den, Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 06. 06. 2010 13:21
Dobry den,
kohoutek byl se slepičkama asi 4 tydny. Slepicky jsou rok a pul stare a bez kohoutka ve volieře byly asi pul roku. Ale než jsem tak kohoutka dal tak jsem je všechny pochytal a potom je tam vpoustel najednou. Myslite ze mam koupit noveho kohoutka?
Marcel
autor: Marcel - vloženo: 06. 06. 2010 13:31
Dobrý den,
ještě zkuste odchyti samičky a nechat tam samotného samce. Po 14 dnes bych je vrátil zpět. Jak velkou pro ně máte voliéru?
Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 06. 06. 2010 14:31
Tak ja to zkusim, třeba to bude mít nějaký úspěch. Ta voliéra je ve vnitřní části metr a půl a ven taky metr a půl, je dva metry široká a na výšku má 2,5 metru. Je to takové prozatímní, než si vydělám peníze na poradné voliéry. A co myslíte nemám rovnou skusit koupit kohoutka. Ještě jeden by tam mohl být ne?
Marcel
autor: Marcel - vloženo: 06. 06. 2010 16:16
Zkusit to můžete. Záleží i na tom, jak je voliéra členitá. Záleží i na tom, jak se k sobě budou kohoutci chovat. Budete je muset pozorovat.
Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 06. 06. 2010 19:35
Dobrý den,
nepůjdou si pak ti kohoutci po krku?
V. Šmerdová
autor: Věra Š. - vloženo: 07. 06. 2010 17:09
Dobrý den,
jak jsem psal o pár příspěvků výše, já mám skupinu 2,3 a až na pár šarvátek z jara to funguje. A o příspěvěk nad Váma jsem psal, že záleží i na tom, jak se k sobě budou kohoutci chovat, a že pan Marcel je bude muset pozorovat.
Emil.
autor: Emil Škoda - vloženo: 07. 06. 2010 18:01
Ještě bych se zeptal, mam poridit mladého nebo už staršího kohoutka? Starší by se třeba nebál a zkoušel by pářit ne?
Marcel
autor: Marcel - vloženo: 07. 06. 2010 21:40
MEL JSEM PODOBNÝ PROBLÉM MĚL SEM 1,1 A PŘIDAL 1 BÍLOU KŘRPELKU PRÍ SAMICE ABY SAMEC NEHONIL POŘÁT JEN TU JEDNU!
oVŠEM ZAČAL HONIT oBĚ DVĚ KDYŠ JSEM HO PO ASI 26 VYDĚL SE PÁŘIT MĚL JSEM TOHO DOST DAL JSEM HO DO MENŠÍ VOLIÉRY NA SAMOTKU NA 1 DEN JENŽE TA BÍLA KŘEPELKY ZAČALA HONIT TU DRUHOU SAMICI A ONA MÁ PŘED SNŮŠKOU TAK JEM DAL SPÁTKY SAMCE A JAKO NA ZAČÁTKU JE ZASE PRONÁSLEDOVAL..
vYŘEŠIL JSEM TO TAK ŽE JSEM JE DAL DO NEJVÝCE ZAROSTLÉ VOLIÉRY KTEROU MÁM A SAMICE SE MU SCHOVALI A BYLO SAMEC SE OKLIDNIL A BÍLA SAMICE TAKY TEN ROK SNESLI KAŽDÁ NEOBYČEJNE VELKOU SNŮŠKU DO HROMADY 25 VAJEC STOHO VŠECHNA VYSEDĚLA
PŘEJI HODNĚ ŠTĚSTÍ V CHOVU....
autor: Ondřej Vlk - vloženo: 08. 06. 2010 14:25
Dobrý den,
ta voliera je dost osazena, tam asi problem nebude. Ja mam problem s tim, ze koutek samičky vubec nehoní. On se jich bojí. Kdyz jsem se dneska na neho díval, je takový smutný a hlavne hodne lekavý.
Marcel
autor: Marcel - vloženo: 08. 06. 2010 18:27
|