článek o leskoptvi tříbarvé

Ahoj všem a teď hlavne adminům, moc jsem si pral, aby tu byl clanek o leskoptvich a dockal jsem se. Clanek jsem cely precetl az dneska, neměl jsem na to drive moc casu. Nesšlo by ale v tech tabulka u ptaku davat i ceny kolik který pták stoji? Budete delat clánky i o jinych leskoptvich?
Marcel

autor: Marcel - vloženo: 18. 07. 2010 13:01
►► [2] článek o leskoptvi tříbarvé

Dobrý den,

jsem velmi rád, že jste se článku dočkal. Sběr informací byl pro tentokrát delší, protože nemám žádné praktické zkušenosti s chovem těchto ptáků. Jsem vděčný všem chovatelům, kteří mi poskytli informace.
Co se týče cen v tabulkách u ptáků. Ceny tam opravdu dávat nebudeme. Některé popisy druhů jsou již několik let staré a tak by cena u nich vůbec nic nepovídala, jen by případného čtenáře mátla. Vezměte si například článek o zlatoprsce malé a to není zrovna nejstarší článek. Ještě před několika lety stála zlatoprska malá něco kolem 150 Kč. Dnes se může cena za pár vyšplhat i na dva tisíce korun. Aspoň takovou nabídku jsem dostal, když jsem sháněl párek pro kamaráda chovatele. Opravdu mám pocit, že by údaje o cenách byly spíš kontraproduktivní a nechme si raději ceny stanovovat chovatele samotné.
Další článek o leskoptvích zatím nechystám, i když přiznávám, že mám fota i jiných druhů. Ale než se pustím do dalšího druhu, rád bych navštívil nějakého chovatele, který daný druh chová. A to bude chvíli trvat, protože jsem pro tuto chvíli zaměstnán svými soukromými záležitostmi, které se bohužel ještě nějakou dobu potáhnou.

Zdravím, M. Lifart

autor: Miroslav Lifart - vloženo: 18. 07. 2010 13:51
►► [3] článek o leskoptvi tříbarvé

Dobrý deň!
Doplním, že pri tomto druhu sa vyskytuje poddruh Lamprotornis superbus excelsior.

autor: Vladimír Makovický - vloženo: 20. 07. 2010 10:19
►► [4] článek o leskoptvi tříbarvé

Zdravim,
ta cena zlatorpsek je vskutku takova v soucasne dobe. Tisic korun za kus. Ale aspon jeden parecek by se mi taky do chovu libil ;) Toliko se omlouvam za off topic, tohle je reakce pouze na ty ceny.
S pozdravem Smidla.

autor: Miloš Haška - vloženo: 20. 07. 2010 21:44
Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit.

Design: Miroslav Horák | Redakční systém vytvořilo Devtea.cz
Copyright 2005–2012 Amadina-Gouldove.com, všechna práva vyhrazena.
Použití jakýchkoliv částí těchto stránek je možné výhradně se souhlasem autorů.